english flag

Hoe werkt het

 

Inschrijven zelfstandige studio huren Groningen

Inschrijven

Wanneer je een zelfstandige studio wilt huren in het complex Campus Zonnelaan is de eerste stap de inschrijving. Tijdens de inschrijving vul je jouw persoonsgegevens in en kan je jouw zoekprofiel opgeven. Er zijn 3 type studio's in Campus Zonnelaan: studio's met buitenruimte, met frans-balkon en met normale openslaande ramen. In jouw zoekprofiel kun jij aangeven of jij bijvoorbeeld een zelfstandige studio zoekt met buitenruimte of Franse balkondeuren.

Hoe werkt het

Aanlevering documenten

Wanneer jij een zelfstandige studio wilt huren dient aan een aantal huurvoorwaarden voldaan te worden. Deze voorwaarden vind jij hier. Om het jou eenvoudig te maken is het mogelijk de aan te leveren documenten digitaal te uploaden in uw eigen persoonlijke dossier wanneer jij bent ingelogd. Om aan de huurvoorwaarden te voldoen moeten er een aantal documenten worden aangeleverd door de student en/of garantsteller, namelijk:

  • kopie geldige legitimatiebewijs;
  • ondertekend aanvraagformulier;
  • bewijs inschrijving hogeschool of universiteit van aanvrager;
  • werkgeversverklaring van garantsteller

Voor zelfstandigen, directeur/aandeelhouders bovendien:

  • recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen jaar;
  • recent uittreksel Kamer van Koophandel.
     

Wachtlijst

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld op de inschrijfpagina kom je automatisch op de wachtlijst te staan. Wij hanteren het beleid ‘wie als eerst komt, wie als eerst maalt’. Dus wees er snel bij. Wanneer een studio vrijkomt nodigen wij in eerste instantie eerst de de 5 woningzoekenden uit die het langst op de wachtlijst staan. Zitten hier geen geschikte kandidaten tussen dan nemen nemen wij contact op met de eerst volgende 5 woningzoekende op de wachtlijst, enz.


Uitnodiging & bezichtiging

Na ontvangst van het inschrijfformulier en de benodigde bijlagen, worden de studio’s toegewezen. Benieuwd hoe zo’n studentenstudio eruit ziet? Telefonisch of via de e-mail maken we een afspraak voor de bezichtiging van een modelwoning of de woning die je op het oog hebt. Indien je niet in aanmerking komt voor een woning laten we je dit uiteraard tijdig weten via e-mail.


Waarom Campus Zonnelaan?

Campus Zonnelaan ligt dichtbij het centrum van Groningen en is de ideale plek wanneer je een zelfstandige studio met eigen toilet, badkamer en keuken wilt huren. Je hoeft de woning niet te delen met anderen en bent van alle gemakken voorzien. In de algemene ruimten kan er gestudeerd worden, maar je kunt er ook relaxen in de lounge of op het dakterras. Dit biedt de mogelijkheid om je medebewoners te leren kennen. Dankzij de wasserette hoef je je was niet iedere keer mee te sjouwen naar je ouders! 
Campus Zonnelaan is gevestigd op een uitstekende locatie in de stad. Het centrum van Groningen en de scholen zijn in maximaal 10 minuten fietsend te bereiken. Tot slot zijn er allerlei faciliteiten in de buurt om jou te voorzien van een plezierige woonomgeving. Daarnaast voldoen alle studio’s aan de voorwaarden die gesteld worden voor huurtoeslag waardoor de netto maandelijkse huurlasten zeer voordelig uitvallen. Bent u benieuwd of jij ook in aanmerking komt voor huurtoeslag? Kan dan op de website van de belastingdienst.