english flag

Huurwijzer

Huurwijzer
Huurwijzer

Huurwijzer studentenwoning Campus Zonnelaan

Over de huur

De kale huurprijzen van de zelfstandige studio’s beginnen vanaf 402,49 euro exclusief servicekosten. Servicekosten zijn kosten die gemaakt worden voor het beheer van het complex, bijvoorbeeld: de schoonmaak van de algemene ruimte, het abonnement voor televisie en internet en de kosten voor de nutsvoorzieningen (zoals koud water en elektra).

De kale huurprijs en de servicekosten samen vormen de maandelijks te betalen huurprijs voor de studentenwoning.

Over mijn woning

Onderhoud
De studentenwoningen zijn in 2016 gebouwd dus groot onderhoud is nog niet nodig. Toch zal er in de loop der jaren aandacht worden besteed aan groot onderhoud om de woningen in goede staat te houden. Bij groot onderhoud kun je denken aan het vervangen van het dak, keukens etc. Indien er groot onderhoud zal plaatsvinden zal dit tijdig worden gemeld.

Reparaties
Een reparatie kan gemeld worden aan het on-site management. Om zaken snel te kunnen oplossen, zijn er diverse onderhoudsfilmpjes online gezet (onderhoudsfilmpjes). Kijk eerst naar deze filmpjes en probeer de melding op te lossen. Lukt dit niet? Meld het dan alsnog bij ons.

Besluit kleine herstellingen voor rekening huurder
De wetgever heeft bepaald dat bepaalde (onderhouds)werkzaamheden voor rekening van de huurder komen welke zijn opgenomen in het Besluit kleine herstellingen. Dit houdt in dat de huurder zelf verantwoordelijk is voor het herstel en bekostiging van de in het besluit opgenomen herstellingen. 

Klussen in je eigen studio
Zelf klussen is toegestaan vanaf 08.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds. Echter dient de kamer te worden opgeleverd in originele staat. Dus als je iets veranderd moet dit weer in originele staat worden terug verandert wanneer je uit de woning gaat.

Tv en internetaansluiting
De woning is voorzien van internet en televisie. Het is dus een kwestie van plug and play met je laptop of televisie. Voor het ontvangst van digitale zenders worden voorwaarden aan uw tv gesteld. Onderaan de pagina bevinden zich de handleidingen voor tv en internet.

Verhuizen
De huur opzeggen is mogelijk op twee manieren, namelijk via de website of via het on-site management op locatie. De woning moet worden opgeleverd in originele staat. Dit betekent dus dat als jij bijvoorbeeld een woning met witte muren krijgt, deze ook weer met witte muren opgeleverd moet worden. Er zal een afspraak gemaakt worden, waarbij de studio gecontroleerd wordt en de sleutels kunnen worden ingeleverd.

Klachten
Heb je een klacht? Meld deze dan via het on-site management in het studentencomplex.