english flag

Studio huren in Groningen met huurtoeslag

Huurtoeslag mogelijk vanaf 18 jaar!!
Huurtoeslag mogelijk vanaf 18 jaar!!

De overheid kent huurtoeslag toe aan mensen met een relatief laag inkomen zodat woningen betaalbaar worden. Veel studenten behoren tot de groep van mensen met een laag inkomen. Als je aan een aantal voorwaarden voldoet, kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag. Mocht er door de overheid geen huurtoeslag worden toegekend aan de huurder, dan is de verhuurder en/of beheerder niet verantwoordelijk voor deze uitkomst. Daarnaast kan in dit geval geen compensatie worden opgeëist door huurder bij de verhuurder en/of beheerder van Campus Zonnelaan.

De zelfstandige studio’s van Campus Zonnelaan voldoen aan de huurtoeslag-eisen die worden gesteld aan woonruimten. Gezien de kale huurprijs en de subsidiabele servicekosten kan men huurtoeslag aanvragen vanaf 18 jaar. 

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Studio huren met huurtoeslag

Wanneer jij een zelfstandige studio gaat huren dan kan huurtoeslag aangevraagd worden bij de Belastingdienst. Indien u recht hebt op huurtoeslag dalen de maandelijkse huurlasten en houd jij meer geld voor bijvoorbeeld boodschappen of stappen. Echter dien jij zelf ook aan bepaalde voorwaarden te voldoen om recht op huurtoeslag te krijgen zoals leeftijd, inkomen en spaargeld. Hier vind jij meer informatie over persoonsgebonden voorwaarden huurtoeslag

 

Om de aanvraag van jouw huurtoeslagaanvraag in goede banen te leiden dien jij de volgende stappen te doorlopen:

  • Schrijf je in op je adres bij de gemeente, dit kan online via: gemeente.groningen.nl/verhuizing-doorgeven;
  • Ga naar www.toeslagen.nl, log in met je DigiD op 'Mijn toeslagen' en vraag hier tijdig je huurtoeslag aan;
  • hanteer de inschrijfdatum bij de gemeente als aanvraagdatum voor je huurtoeslag;
  • Geef je rekenhuur (bestaat uit de kale huurprijs plus subsidiabele servicekosten) en geschatte inkomen op voor dit toeslagjaar;
  • Geef een wijziging, zoals een verandering in inkomen, tijdig door.

Let op: studiefinanciering wordt niet meegeteld als inkomen.

Benieuwd of jij in aanmerking komt voor huurtoeslag? Maak alvast een proefberekening op de website van de Belastingdienst. Vul bij de huur €409,59 en bij de servicekosten €14,82 in: 

Proefberekening huurtoeslag